Info van 23/05/2022

Code groen in het onderwijs

Alle onderwijsniveaus – incl. volwassenenonderwijs (CVO, CBE) en deeltijds kunstonderwijs – schakelen vanaf maandag 23 mei naar code groen. Dat beslisten de Vlaamse minister van Onderwijs en de onderwijspartners in samenspraak met de experten.

De besmettingen zijn immers, net als in de brede samenleving, ook bij leerlingen en onderwijspersoneelsleden sterk gedaald. Daarnaast deactiveerde het Overlegcomité intussen de coronabarometer.

In deze update lees je welke versoepelingen er worden doorgevoerd en waar je alert voor moet blijven. Aan alle schoolteams en leerlingen: uitdrukkelijk bedankt voor al het extra werk van de voorbije 2 jaar.
Wat betekent fase groen concreet op school?
Wat hoef je niet meer te doen?

Drukte aan de schoolpoort vermijden.
Zo veel mogelijk afstand houden.
Zo veel mogelijk zaken buiten laten plaatsvinden.
Mondmaskers dragen op het openbaar vervoer.

Waar moet je op blijven letten?

Maximaal ventileren en verluchten op basis van CO2-metingen in elk klaslokaal, eet- en vergaderzaal en de lerarenkamer.
Basishand- en hoesthygiëne toepassen.
Wie ziek of besmet is, blijft thuis.
Contactonderwijs is de regel. In functie van de onderwijskwaliteit, kan je altijd afstandsonderwijs of hybride onderwijs organiseren.

De Vlaamse Overheid en de onderwijspartners blijven waakzaam. Er zijn veel lessen geleerd uit de ervaringen van de voorbije 2 jaar. De richtlijnen liggen klaar als er in de toekomst toch weer een opstoot van het coronavirus komt. Wanneer nodig kunnen er in het belang van de scholen, de personeelsleden en de leerlingen opnieuw voorzorgmaatregelen genomen worden.

 

home  nieuws copy   algemene informatie      wie is wieSmartschool copy   contact